Dietetyk kliniczny

Absolwentka Wydziału Chemii
na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu ze specjalizacją biochemiczną.

Studia podyplomowe z Dietetyki
w Wyższej Szkole Zdrowia i Urody w Poznaniu ukończyła z wyróżnieniem.

Tematem pracy dyplomowej w ramach studiów z Dietetyki były przeciwutleniacze
w żywności jako źródło wewnętrznej ochrony organizmu człowieka w walce
z procesami starzenia się
 – Medicus curant, natura sanat  (lekarz leczy, natura uzdrawia).

 

Rozwijając swoje kompetencje zawodowe zdobyła bogate doświadczenie w obszarach dietetyki klinicznej i medycyny żywienia związanej z Zespołem Przeciekającego Jelita (LGS) – nieistniejącego formalnie zespołu choroby, który jest zaburzeniem struktury i funkcji jelita, prowadzącym do szerokiego wachlarza problemów zdrowotnych (bóle brzucha, wzdęcia, niestrawność, złe samopoczucie, anemia czy też zespół złego wchłaniania).

Specjalizuje się w dietoterapii dla osób zdrowych i chorych oraz w układaniu diet:

  • eliminacyjnych – wykluczających określone produkty
  • przeciwzapalnych – wspomagających leczenie nadwrażliwości pokarmowych (nietolerancji i alergii pokarmowych) oraz współtowarzyszących im często chorób autoimmunologicznych, jak na przykład: SM (stwardnienie rozsiane), Hashimoto, PCOS (zespół policystycznych jajników) AZS (atopowe zapalenie skóry), IBS (zespół jelita drażliwego).

Zapraszamy w czwartki w godz.: 16:00 – 20:00
62- 064 Plewiska, ul. Fabianowska 40

Rejestracja telefoniczna:
(poniedziałek-piątek w godz. 10:00 – 16:00):
61-863 00 68  lub  506 444 900

e-mail: [email protected]
www.hertmanowska.pl